Оформлювала фіктивну інвалідність: на Харківщині викрили одну з керівниць ЦРЛ

06.03.2024 13:29 Суспільство
На Харківщині викрили одну з керівниць ЦРЛ / фото: Харківська обласна прокуратура На Харківщині викрили одну з керівниць ЦРЛ / фото: Харківська обласна прокуратура

В одній з центральних районних лікарень Харківської області заступниця директора з експертизи тимчасової непрацездатності підробляла офіційні медичні документи. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

За словами Владислава Абдули, вона вносила недостовірні дані до офіційної медичної документації щодо стану здоров'я пацієнтів.

У березні минулого року вона внесла вигадані результати нібито медогляду чоловіка до офіційного документа – «Направлення на МСЕК». При цьому медикиня знала, що «хворий» взагалі не проходив медичного огляду в цій лікарні. Цей підроблений документ став підставою для встановлення чоловіку ІІ групи інвалідності, – розповів Владислав Абдула.

Також встановлено, що підозрювана діяла у змові з реєстраторкою медичної обласної МСЕК № 4 КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи», до якої безпосередньо і звертались клієнти для оформлення фейкової «групи інвалідності» під ключ. 

Саме вона за гроші організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. У подальшому це сприяло тому, що клієнти – чоловіки призовного віку – ухилялись від мобілізації або виїжджали за кордон, розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Зараз заступниці директора ЦРЛ повідомлено про підозру за фактом складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. Правоохоронці встановлюють коло осіб, які скористалися протиправними послугами зловмисниці, а також фактів одержання нею неправомірної вигоди.

Нагадаємо, у лютому у Харкові викрили завідувача одного з відділень міської клінічної лікарні, який допомагав чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації на військову службу.

Автор: Галина Гришко