Олексій Кучер пропонує звільнитися керівнику Центру екстреної медичної допомоги

26.06.2020 15:51 Суспільство
Фото: suspilne.media Фото: suspilne.media
Голова ХОДА зазначив, що нарікання на роботу Віктора Забашти надходили часто.

Очільник Харківської ОДА Олексій Кучер зробив публічну заяву, він вимагає звільнення директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти. Олексій Кучер озвучив два варіанти розвитку подій: або Харківська обласна рада звільняє Віктора Забашту через невідповідність займаній посаді, або він йде за власним бажанням з посади керівника Центру.

— Протягом останніх місяців із різних джерел я отримував безліч негативної інформації про методи керівництва Віктора Забашти, і вона разюче відрізнялася від тієї картини, котру надавало нам керівництво Центру. Але смерть іноземного громадянина, у котрого було б більше шансів вижити, якби в «швидкій» було необхідне обладнання, стала останньою краплею, — зазначив Олексій Кучер.

24 червня під час гри у футбол на одному з тренувальних полів стадіону «Металіст» стало погано 29-річному громадянину Іраку. На місце події було викликано дві «швидкі», однак урятувати хлопця не вдалося. За словами Віктора Забашти, обидві «швидкі» були обладнані дефібриляторами.

Олексій Кучер дав розпорядження проінспектувати весь автопарк швидкої допомоги на предмет його укомплектованості.

Читайте також: Ще чотири пацієнти з COVID-19 померли в області

Автор: Андрій Соха