Опалювальний сезон на Харківщині: в області вже працюють 93 % котелень

19.11.2022 16:53 Суспільство
У Харківській області станом на 19 листопада працюють 493 котельні – це 93 % від загальної кількості.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Попри обстріли та пошкодження теплових мереж, у більшій частині області підготовка до опалювального сезону триває. На 93 % розпочали опалювальний сезон, зокрема в області уже запущено 493 котельні», – сказав він.

Щодо ситуації з електропостачанням, то вона складна, але контрольована.

«Є пошкодження електромереж та генеруючих потужностей. Зараз фахівці працюють над відновленням у режимі 24 на 7. Для стабілізації енергосистеми в області відбуваються планові відключення електроенергії. Вони здійснюються в 12 черг, світло вимикають приблизно на 3 години. При цьому робиться все, щоб уникати незапланованих аварійних відключень. Але повністю виключити такі відключення поки ще немає можливості», – розповів Олег Синєгубов.

Також Олег Синєгубов розповів про відновлення електропостачання на деокупованих територіях, зокрема в Липецькій громаді.

«Територія там дуже засмічена вибухонебезпечними предметами. Ми маємо перш за все провести розмінування. Після цього, умовно кажучи, ми зможемо підійти до електроопори і почати її відновлювати. Ми прогнозуємо, що Липецька громада зі дня на день отримає електромережі та напругу. При тому, що там уже відновлено газопостачання і водопостачання», – повідомив він.

Нагадаємо, що у Боровій опалювальний сезон розпочався сьогодні, 19 листопада.