Операція з порятунку "Металіста": до вболівальників підключилася і Харківська облрада

11.05.2016 11:29 Суспільство
Фото: peretrem.com Фото: peretrem.com
Спершу на початку року вболівальники створили благодійний фонд порятунку "Металіста", а тепер до них приєдналася й Харківська облрада. Її голова Сергій Чернов просить ФФУ атестувати харківську команду на майбутній сезон.

Нагадаємо, в кінці квітня на черговому засіданню Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України члени Комітету відмовили у видачі атестата харківському “Металісту” через фінансові борги.

У такі важкі для “Металіста” часи Харківська облрада намагається йому допомогти залишитися на плаву в еліті вітчизняного футболу.

Як повідомляє сайт Харківської облради, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов звернувся до президента федерації футболу України Андрія Павелка з проханням “розглянути можливість надання футбольному клубу “Металіст” (Харків) атестата на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професійних команд спортивного сезону 2016-2017 років”.

“Внаслідок економічної та політичної кризи в нашій країні, військового конфлікту на сході України (частина Харківської області безпосередньо віднесена до зони проведення антитерористичної операції) футбольний клуб “Металіст” опинився на межі зникнення. Припинення фінансування може спричинити занедбання чи не останнього футбольного осередку у Східній України. Так, закриття дитячої футбольної академії “Металіст” фактично призведе до того, що більше ніж 300 вихованців опиняться на вулиці, а припинення існування футбольного клубу спричинить втрату робочих місць майже 400 людьми, які обслуговують клубну інфраструктуру”, – повідомляється в листі, направленому Сергієм Черновим до Андрія Павелка.

Також у листі підкреслюється велика соціальна значущість цього питання для Харківської області в цілому. Адже “Металіст” у минулому році відзначив 90-річний ювілей, і харків'яни завжди – у славетні часи та складні періоди – підтримують рідний клуб. До фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у Харкові було створено найсучаснішу футбольну інфраструктуру (стадіон ОСК «Металіст», навчально-тренувальну базу, дитячо-юнацьку академію).

Також Сергій Чернов запевняє, що видача атестата харківському клубу сприятиме сталому майбутньому футбольного життя на Харківщині.


Савелій Мякушко

Автор: Администратор сайта