Оригінальний кулінарний батл відбувся у селі на Харківщині

26.08.2016 12:42 Суспільство
Чверть століття незалежності країни та свій поважний 316-й рік народження святкувала Шарівка, Богодухівського району.

 Цього дня у селищі відкрили та освятили Cвято-Миколаївський храм, а юні жителі Шарівки отримали свій головний документ - паспорти громадян України. А от малечі селища було особливо солодко, адже вони досхочу поласували солодкою ватою та настрибалися на батутах.

 Окрім конкурсів та розваг, присутні побували і на виставці. Свої творчі перли представили селищні майстрині: Оксана Захарчук, Олександра Швайченко, Лідія Бикова і Ольга Кохан. Те, що ці жінки вишивають від душі і для душі, продемонстрували їхні роботи - рушники та картини.

Прийшли показати свої таланти й інші народні умільці: Микола Юхно порадував  виробами з дерева, а Віктор Кохан представив заворовжливі вироби з лози. Також увагу односельців та гостей свята привернули вироби Надії та Світлани Купрєєвих та  Галини Приходько.

Та, звичайно, жодне народне гуляння не відбудеться без щедрого українського столу. Тому на святі провели конкурс найкращих українських страв, де господині селища показали свої кухонні уміння.

Тут навіть змагалися вулицями, але результат був приголомшливий - учасниці порадували присутніх українськими смаколиками - запашною випічкою, польовою кашею, смачною юшкою та пловом.

У цей день згадали і героїв. Так, поклали квіти до меморіалу тим, хто у часи Другої світової війни віддав своє життя за майбутні покоління, а також вшанували тих, хто захищає українську землю зараз. Це місцеві жителі села і учасники АТО: Буцький Ігор, Красовський Олександр, Карнафель Олександр, Мошенцов Микола, Мороз Євген, Кривошея Євген, Ритік Олександр, Смаглюк Роман, Приступенко Дмитро, Шевцова Наталія, Гебій Юрій та Воронін Євген.

Звичайно, не обійшлося цього дня без нагород. Так, Шарівська селищна рада підготувала подарунки для особливих односільчан. Серед них - родина Чумаченків, яка прожила більше 50 років та служить наглядним прикладом сімейного життя.

Із своїм срібним ювілеєм до них приєдналися і родини Піковець, Чернявських та Ванюшенків. Відзначили і найповажнішу жительку селища - Параску Фесенко, а також – наймолодшу – Вікторію Карпицьку. Нагородили і активних жителів, а також жінок, які одержали почесне звання «Матері-героїні».

Серед них - Галина Хомич, яка виховує 11 дітей, та Ніна Гончарова, мама п'ятьох дітей.
А от багатодітна мама Анастасія Бурахович, в якої теж п'ятеро дітей, цього дня одержала пам’ятний знак та приєдналася до шарівських героїнь.

До Дня народження міста: топ-7 фактів про Харків

Особливу атмосферу у свято додали місцеві аматори, які  дарували позитивний настрій запальними піснями та веселими танцями.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта