Перші результати роботи поліцейських в районах Харківщини

29.02.2016 15:47 Суспільство
Фото: business.ua Фото: business.ua
Вже кілька днів районами Харківщини роз'їжджають нові групи поліцейських. Місцеві жителі відзначають: тепер навіть у найвіддаленіше село правоохоронці приїздять за 20 хвилин.

У різних районах Харківської області групи швидкого реагування стартували майже одночасно: десь на кілька днів раніше, десь трохи пізніше. Наприклад, вже з самого ранку 24 лютого патрулювання території розпочали копи на Балаклійщині. У районі працюватимуть чотири групи патрульної служби, кожна з яких закріплена за відповідним сектором і здійснює безперервне патрулювання по певному маршруту. Це дає можливість скоротити час реагування поліції на заяви та повідомлення громадян.

Того ж дня приступили до служби й патрульні у Великобурлуцькому районі. Там цілодобово працюватимуть по дві патрульні групи.

- Наш район має довгасту форму, тому було вирішено поділити його на південну і північну частину. Одна група патрульних працює на півдні, інша - на півночі. Через 12 годин на зміну виходять інші поліцейські, - розповів голова Великобурлуцької райдержадміністрації Віктор Слиш.

За словами очільника району, за шість днів роботи нових патрульних вже встигли оцінити. Мовляв, працюють вони сумлінно, а матеріальне забезпечення цього підрозділу на даний момент на щабель вище, ніж інших у системі правоохоронних органів.

- У кожної групи є свій автомобіль, а найголовніше - патрульні забезпечені пальним. Вже не треба думати, де б роздобути бензину, щоб доїхати у віддалене село. До речі, це був один із проявів так званої "побутової корупції". Зараз хлопці приїжджають на виклик максимум за 20 хвилин, - сказав Віктор Слиш. - Заохочують працювати і більш достойні зарплати. У патрульних вони у кілька разів вищі, ніж у співробітників старої міліції.

Нові копи раніше також працювали у правоохоронних органах, однак перед тим, як отримати нову посаду, пройшли перепідготовку. Родом же більшість з них саме з того району, де вони зараз служать.

А от у Богодухівському районі групи швидкого реагування патрульної поліції були презентовані перед самими вихідними, 26 лютого. Як розповів заступник начальника - керівник патрульної поліції Богодухівського відділення Валківського відділу поліції ГУНП України в Харківській області В'ячеслав Рєзнік, всього до служби приступили дві групи поліцейських, по чотири копи у кожній. Тобто одночасно патрулювання території у районі вестимуть два екіпажі, кожний з яких складається з двох поліцейських.

- Групи швидкого реагування виїжджають на виклики громадян. Час доїзду в середньому складає п'ять-сім хвилин. Також патрульні виявляють правопорушення по своєму маршруту. Наприклад, вже за ці дні наші хлопці затримували кількох водіїв у стані алкогольного сп'яніння. Вже є протоколи, передані до суду, - розповів В'ячеслав Рєзнік.

Роботу поліцейських встигли оцінити і на місцях. Наприклад, волонтер, а нині Введенський селищний голова Ганна Геращенко у себе на сторінці в соцмережі написала цілу хвалебну оду новим патрульним. Мовляв, і ввічливі, і жінку з великою сумкою підвезуть, а що найголовніше - хабарі не беруть, а великі начальники їм не страшні.

Нагадаємо, 23 лютого у Харкові пройшла церемонія запуску груп швидкого реагування патрульної поліції.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта