Петро Порошенко підписав закон про декомунізацію

16.05.2015 07:09 Суспільство
Петро Порошенко ввечері 15 травня підписав чотири закони про декомунізацію, які були прийняті Верховною Радою на засіданні 9 квітня.

Прес-служба Глави Держави повідомила про підписані закони: Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки; Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років; Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років; Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України в ХХ столітті.

Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації. Ці закони були прийняті народними депутатами на ранковому засіданні Верховної Ради 9 квітня поточного року більшістю голосів.

Підписуючи зазначені закони, Петро Порошенко заявив, що найближчим часом до Верховної Ради буде подано проект закону, спрямований на вдосконалення норми про відповідальність за порушення Закону про статус борців за незалежність України в ХХ столітті.

Роман Шупенко

Автор: Роман Шупенко