Під Харковом перероблятимуть сміття

16.03.2016 07:00 Суспільство
У Красноградському районі визначили головні проекти, реалізація яких розпочнеться у 2016 році.

В. о. голови Красноградської райдержадміністрації Олександр Клочков повідомив, що на даний момент у районі підготовлено 85 міні-проектів з впровадження енергозберігаючих технологій. Також, за словами керівника району, в цьому році сили і кошти будуть спрямовані на розробку двох важливих для Красноградщини проектів: проектування сміттєпереробного заводу та очисних систем райцентру.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко зазначив, що проблему очисних систем необхідно вирішувати в терміновому порядку. "На коригування проекту з реконструкції очисних споруд потрібні кошти, тому було прийнято рішення про включення цього проекту до програми фінансування Європейського інвестиційного банку", - заявив Шахненко.

Для реалізації проекту також планують залучити кошти Державного екологічного природоохоронного фонду. Реконструювати очисні споруди планують за два роки - 2016-й і 2017-й. Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, проект уже пройшов державну експертизу, а сума виділених коштів у цьому році складе 40 млн грн.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта