Під Харковом провернули гучну земельну аферу

26.01.2016 06:35 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Вовчанський районний суд області задовольнив три позови до Чугуївської місцевої прокуратури про незаконне відведення землі для обслуговування житлових будівель вартістю майже 200 тисяч гривень

Як розповів керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодінскій, в 2014 році в прокуратуру звернулися мешканці Старосалтівського селищної ради, які не могли оформити свої земельні ділянки. Вони повідомили про незаконне виділення угідь в прибережній захисній смузі Печенізького водосховища, межі яких заходять на їхні землі.

«Під час перевірки було встановлено факт відведення 12 земельних ділянок загальною площею 1,8 га і вартістю більше 800 тис. Грн. з порушенням чинного законодавства. Зокрема, їх координати перетинали кордони земель більше 20 місцевих жителів. Більше того, підпису та печатки установи, яка, нібито, готувало необхідні проекти землеустрою, виявилися підроблені », - пояснив Дмитро Колодінскій.

Прокуратура направила до суду 12 позовних заяв про скасування рішень селищної ради та держреєстрації та повернення земель у комунальну власність.

Крім того, прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо службовців відділу Держземагентства району за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Максимальна санкція статті передбачає шість років позбавлення волі.

Зараз йде судовий розгляд ще по 9 аналогічних справах, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта