Під посиленою охороною пройде свято на Харківщині

05.05.2016 14:56 Суспільство
Фото: www.eurointegration.com.ua Фото: www.eurointegration.com.ua
У регіоні готуються відзначати День пам’яті та примирення і 71-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як наголосив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, які б не були  із року в рік спекуляції та інсенуації щодо питання прийдешнього травневого свята, слід знову наголосити, що День Перемоги в Україні - це свято, яке відзначається.

 - Ми цінуємо і шануємо тих людей, які своїми життями забезпечили нам до недавніх часів спокійне, мирне життя. 9 Травня святкується і буде святкуватися, - прокоментував Михайло Черняк. - Відповідні масові заходи по області проходитимуть під посиленим режимом безпеки, під контролем та наглядом силовиків.

ВЕТЕРАНИ ВІЙНИ ОТРИМАЮТЬ ЗБІЛЬШЕНУ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ. КОНКРЕТНІ ЦИФРИ

Як додав посадовець, 8 травня у День пам’яті та примирення на Меморіалі Слави в Харківському лісопарку пройдуть урочистості з традиційним покладанням квітів.

9 травня о 9 ранку в День Перемоги святкування обласного значення пройдуть на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І. С. Конєва», Дергачівський район, та у кожному районі області. Цього дня вшановуватимуть ветеранів, готується відповідна святкова програма. Не обійдеться свято й без традиційної польової каші.

У Харкові урочистості до Дня Перемоги проходитимуть на Меморіалі Слави в Лісопарку.

Довідка. День примирення для України відносно нове свято, яке українці відзначатимуть удруге. Ним відзначають 8 травня як річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Нагадаємо, минулого року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний наказ, яким започаткував відзначати 8 травня як Днем пам’яті та примирення. Метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта