Похолодання та заморозки прогнозують на Харківщині

16.09.2016 17:30 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Цього року синоптики обіцяють ранню та холодну осінь, а перші заморозки почнуться вже зовсім скоро.

На Харківщині  максимальна температура у вересні сягатиме лише +21 градуса.
За прогнозами синоптиків Харківського регіонального центру з гідрометеорології  на цьому тижні мінімальна температура на ґрунті була зафіксована в Коломаку + 1 градус. В середньому ж вночі по області температура повітря становила + 4-7 градусів.

- Продовжує надходити повітря, сформований над Скандинавією. У найближчі дні буде стійка погода, переважно без опадів. Тільки в неділю, 18 вересня, можливий невеликий дощ. Але не в Харкові, а на півдні області, - підкреслила завідуюча сектором метеорологічних прогнозів Харківського регіонального центру з гідрометеорологі Євгенія Ляшенко.

Також, у гідрометцентрі зазначили, що в найближчі дні у області температура коливатиметься від + 5 до +10 градусів вночі та + 15 до +20 - вдень.

За словами синоптиків, 17 вересня ще буде достатньо тепло, але з наступного дня температура поступово буде знижуватися. Так, 18 та 19 вересня можна очікувати перших заморозків. В ці дні синоптики обіцяють вночі плюсову температуру 3-8 градусів, але невеликі заморозки на поверхні ґрунту.

На наступному тижні денна температура буде коливатися від 14 до 19 градусів, а в його другій половині, починаючи із середи 21 вересня, у області пройдуть дощі.

За прогнозами, місцями можливі сильні опади та пориви вітру до 15-20 м/с.
У дощові дні температура ще знизиться, тому вночі очікують + 4-9 градусів вночі, та + 12-17 вдень.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта