Половина медиків Харківщини не планує щеплюватися від COVID-19

19.02.2021 14:30 COVID-19
Фото: Українська правда Фото: Українська правда
Станом на 19 лютого близько 50 % медиків Харківської області, які підлягають вакцинації у першій хвилі, не мають наміру робити щеплення. Харківщина має отримати дві вакцини Pfizer та AstraZeneca.

Вакцинація від COVID-19 має стартувати на Харківщині в лютому. Проте точну дату в Департаменті охорони здоров’я ХОДА поки не називають. За словами заступника директора облздраву Ігоря Волченка, в лютому в нашу область будуть постачатися вакцини двох виробників – Pfizer та AstraZeneca.

У Красноградському районі жінка народила по дорозі у лікарню

 – На сьогодні вакцини, які зайдуть у Харківську область, будуть зберігатися на обласному аптечному складі. Pfizer буде поставлятися у спеціальних контейнерах із сухим льодом. Також у нас є обладнання, котре забезпечить відповідні умови зберігання: -70° С. Стосовно AstraZeneca – у неї простіші умови зберігання: +2-8 °С, – зазначив під час брифінгу Ігор Волченко.

Також він повідомив, що на Харківщині створено 24 мобільні бригади та 72 пункти щеплення від COVID-19. Наразі медики проходять навчання у Києві.  Залежно від вакцини, яка буде поставлена в Харківську область, працюватимуть різні схеми проведення вакцинальної кампанії. 

У першу хвилю імунізації заплановано вакцинувати 15,4 тисячі жителів області – переважно медиків. Водночас, за словами Ігоря Волченка, близько половини медиків не хочуть щеплюватися.

«Близько 50 %. Це теж, тому що немає інформації, яка вакцина зайде», – цитує чиновника Суспільне.

Читайте також: У трьох районах Харківщини зареєстрували нові випадки COVID-19

 

 

 

Автор: Андрій Соха