Повітряна «атака» на Ізюм

18.05.2015 14:14 Суспільство
Фото Леоніда Щибря Фото Леоніда Щибря
Вихідними Ізюм «атакували» повітряні змії. П’ятнадцятий рік поспіль на горі Крем`янець проходив Кубок пам’яті Володимира Хворостова.

У Другу світову війну він був пілотом штурмовика Іл-2, а в мирний час працював педагогом, любов до неба та авіамоделізму прививав своїм вихованцям. Цього року багато хто з учасників змагань не пройшов випробування поривчастим вітром.

- Зазвичай ці змагання ми проводимо на День космонавтики, але цього року 12 квітня було холодно. Тож декілька разів через погодні умови турнір переносився. Та все одно з погодою не пощастило, під час змагань був дуже сильний поривчастий вітер. Багато зміїв «бій з вітром» не пройшли, зламалися, - поділився із «СК» один із засновників турніру, ветеран авіамодельного спорту Ізюмщини Леонід Щибря.


Чемпіоном у класі коробчатих зміїв та срібним призером в класі плоских зміїв став учень 6-го класу Іван Дашко ЗОШ № 6. До речі, нещодано хлопець разом зі своїм дідусем Станіславом Савченком, який є учнем Володимира Хворостова, повернулися зі змагань у Львові. Там проходив етап кубка Європи, де Іван посів четверте місце серед юніорів по радіокерованих моделях планерів з електричним двигуном.
Максим Ханін став кращим в класі плоских зміїв. Третє місце дісталося Єгору Неході з гімназії № 1. В класі коробчатих зміїв друга сходинка за учнем ЗОШ № 6 Сергієм Удовиченком, третя — за учнем ЗОШ № 4 Юрієм Листопадом.
В командному заліку кращою стала ЗОШ № 6, на другому місці - гімназія № 3, третє за учнями ЗОШ № 4.
До речі, команда Ізюмської станції юних техників стала кращою на нещоданій відкритій Першості Харкова з метальних та схематичних планерів, яка проходила на аеродромі аероклубу ім. В. С. Гризодубової.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта