Пожежі на полях Харківщини тривають

20.07.2016 13:15 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У пік зернозбирального сезону аграрії Харківщини підраховують не тільки врожаї, але і збитки. Слідом за пожежею, що знищила 100 га озимої пшениці на Первомайщині, сталося ще кілька загорянь полів.

Цього разу пожежа на хлібному полі сталася 18 липня близько п'ятої вечора біля села Петрівське на Балаклійщині.

- Вогонь виник через нехтування правилами пожежної безпеки, - розповів генеральний директор ТОВ «АПК «Донець» Юрій Ткач. - Скоріше за все пожежа виникла через недопалок, який викинули у поле біля дороги, адже сліди нас привели саме до ґрунтової дороги, яка пролягає вздовж поля.

Того дня був дуже сильний вітер, який погнав вогонь за собою і винищив 20 га пшениці.
 Існувала загроза поширення полум'я на іншу частину поля, загальна площа посівів - близько 60 га, і сусіднє поле - 25 га. Тому спільними зусиллями рятувальників ДСНС України у Харківській області та працівників сільгосппідприємств "Донець" і "Протопопівське" пожежа була оперативно ліквідована вже за годину.

За фактом пожежі правоохоронці проводять перевірку. Причина виникнення пожежі та сума заподіяних збитків наразі встановлюються.

У той же вечір близько 21 години подібний випадок стався в Борівському районі. Біля села Піски-Радьківські, на полі загальною площею 50 га сталася пожежа. Її площа сягнула приблизно 5 га, а причиною стало паління стерні на сусідньому полі. Полум'я ліквідували самі сільгосппідприємці.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта