Президент продовжив термін дії мораторію на продаж земель

07.12.2015 13:16 Суспільство
Фото: lg-news.net Фото: lg-news.net

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення »Земельного кодексу про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», який був прийнятий Радою 10 листопада

Цим законом продовжено на один рік термін дії мораторію на продаж або іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти.

З цією метою Законом №767-VIII вносяться зміни до пунктів 14 і 15 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України. Прикінцевими положеннями зазначеного закону Кабінету Міністрів України доручається до 1 березня 2016 розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Продовження мораторію дозволить зняти соціальну напруженість, яка виникла в суспільстві на тлі політичних спекуляцій з цього питання, і дасть час для розробки чіткого правового механізму введення з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта