Прибрати більше звалищ, але висадити менше дерев. Нові цифри благоустрою від ХОДА

17.04.2015 09:38 Суспільство
ru.tsn.ua ru.tsn.ua
Цього року в області у рамках Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» планують прибрати на 46 % сміття більше, аніж торік, однак менше висадять дерев та кущів.

Про це повідомив заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів - начальник управління державної екологічної експертизи та моніторингу ХОДА Ігор Капусник.

- Цього року ми плануємо долучити до участі в акції 450 тис. людей. У планах прибрати 25 млн м кв. прибудинкових територій, 19 млн м кв. парків та скверів, а також навести лад на понад 2 тис. кладовищах, на 913 братських могилах, 255 почесних поховань, - повідомив Ігор Капусник.

За його словами, цього року хочуть на 21 % зменшити кількість несанкціонованих сміттєзвалищ, однак менше з’явиться і нових зелених насаджень.

За висновками профільного департаменту, у найгіршому санітарному стані знаходяться Дергачівський, Первомайський, Харківський райони та місто Люботин.

- У порівнянні з минулим роком у Дергачівському, Золочівському, Первомайському районі в акції задіяно менше громадян, менше прибудинкових територій планується прибрати у Богодухівському, Близнюківському, Первомайському, Близнюківському районах. Не планують витрачати кошти на виконання акції у Печенізькому районі, - додав Ігор Капусник.

За даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, працівниками комунальних підприємств області станом на 14 квітня заплановані роботи виконані на 61,7 %.

Разом із тим у районах відповідні заходи з прибирання довколишнього середовища повинні закінчити до травневих свят.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта