Про подорожчання квартплати розповіли в мерії

02.02.2017 11:59 Суспільство
Фото: argumentua.com Фото: argumentua.com
КП "Жилкомсервіс" на адресу Харківської міської ради передав пропозиції, що стосуються підвищення тарифів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

"Згідно з розрахунками підприємства, вартість послуг може зрости в середньому на 40-50 % (на скільки точно - сказати неможливо, оскільки для кожного будинку тариф розраховується індивідуально, а будинків комунальної власності в Харкові 8 000", - повідомив Юрій Сидоренко.

Він також зауважив, що підвищення пов'язане зі зростанням мінімальної зарплати і вартості електроенергії.

"За останні п'ять років квартплата в Харкові не підвищувалася, а вартість електроенергії за цей час зросла майже в п'ять разів. За цей же період зарплати працівників "Жилкомсервісу" також не підвищувалися жодного разу. Тому в структурі нового тарифу передбачено підвищення оплати їх роботи в середньому на 76 % ", - підкреслив Юрій Сидоренко.

Чоловік намагався затримати поїзд у Харківській підземці (Фото) 

У його повідомленні говориться про те, що в найближчі два-три місяці буде йти робота з формування тарифу для кожного окремо взятого будинку і перевірка цих тарифів відповідними структурами. Тільки після цього варто очікувати розгляду питання про підвищення квартплати на виконкомі. Іншими словами, якщо підвищення і буде, воно відбудеться не раніше квітня місяця, а то й пізніше.

Микола Мельник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта