Про сміттєзвалище або вирубку лісів на Харківщині можна повідомити в Telegram

18.02.2021 10:08 Суспільство
За підсумками січня Харківська область стала лідером за кількістю порушень природоохоронного законодавства. Тепер про всі такі порушення жителі області можуть повідомляти через свій смартфон у спеціальний чат-бот.

Протягом січня інспектори Державної екологічної інспекції Харківської області склали 229 протоколів про адміністративні порушення та розрахували понад 1 мільйон гривень збитків. За словами очільника ДЕІ України Андрія Мальованого, одна з причин такої ситуації з довкіллям – це промислове забруднення. На території області знаходяться 2 підприємства із рейтингу топ-100 забруднювачів – КП «Харківводоканал» та Зміївська ТЕС.

У Красноградському районі жінка народила по дорозі у лікарню

А за підсумками минулого року Харківщина стала ще й найзасміченішою областю, у нашому регіоні нарахували 451 звалище.

Тепер про всі порушення природоохоронного законодавства жителі Харківської області зможуть повідомляти у спеціальний чат-бот у Телеграмі – Save Eco Bot.

«Якщо ви стали свідком вирубування лісу, скидання промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot. Така скарга надходить до Держекоінспекції і є підставою для проведення позапланової перевірки, за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень», – повідомив голова Державної екоінспекції Андрій Мальований.

Читайте також: У селі на Харківщині з’явиться свій комп'ютерний томограф