Облава на продавців риби на одному з найбільших ринків Харкова (ФОТО)

14.07.2015 13:03 Суспільство
Фото Юлії Шматченко Фото Юлії Шматченко
На Центральному ринку Харкова співробітники рибінспекції шукали «нелегалів». На кілька рядів тільки три точки торгували свіжою рибою, продавці якої при появі інспекторів і камер зникли.

Потрапити на територію ринку з камерою завдання не з простих. Відразу ж матеріалізується охорона і вимагає відповідний дозвіл адміністрації. Та рибінспектори отримали його за кілька хвилин до цього. Всім нам «зелене світло».

Підходимо до рибних рядів, а там сюрприз - всього три точки, які торгують свіжою рибою. Причому, товар самотньо лежить на прилавках, а продавців не спостерігається. Чекаємо хвилин п'ять-сім і вже самі йдемо шукати реалізаторів.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Шукати довго не довелося, всі троє стояли неподалік і з побоюванням спостерігали за нами. Чого ховалися не зрозуміло, у всіх документи виявилися в повному порядку.

- Ми щотижня проводимо рейди по торговим майданчикам, ринкам Харкова та області, в тому числі і стихійним. Наше завдання зробити так, щоб кожен житель регіону міг купити свіжу рибу, яка б не накоїла шкоди здоров’ю. Найчастіше буває так, що у продавців немає документів - експертного висновку ветеринара ринку про якість риби і накладної про придбання, - говорить головний інспектор Харьковрибохрани Андрій Бондаренко.

Він зазначає, що тільки за перше півріччя співробітники їх служби склали 95 протоколів і вилучили 1,9 тонн риби, з них 1,3 тонни в місті Харкові.

З 1 травня суми штрафів значно зросли. Якщо раніше торговці-порушники відбувалися штрафом в 105 грн, то зараз ця сума становить - від 510 грн до 1700 грн.

Юлія Миронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта