Прогноз погоди на 4 березня у Харківській області та Харкові. Прикмети і свята

04.03.2021 09:03 Суспільство
фото pikabu.ru фото pikabu.ru
Сьогодні синоптики попереджають про сильні пориви вітру. Але буде тепло та без опадів.

На Харківщині мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7–12 м/с, уранці та вдень пориви 15–20 м/с.

Температура повітря по області  вдень 6–11 градусів тепла, по Харкову 8–10 градусів вище нуля.

Магнітосфера Землі в цілому спокійна.

Народний прогноз

Відзначається день пам’яті святителів Архипа, Филимона і його дружини Апфії. У народному календарі цей день називали Філя Весняний, тому що з цього дня весна все більше вступала у свої права. У минулі часи вважалося: чим більше господиня приготує різних страв, тим багатшим буде будинок. У цей день пекли коровай, який треба було весь з’їсти, щоб не зіткнутися з нуждою.

Також казали: якщо зробити багато добрих справ 4 березня, це принесе багато щастя. Слідкували і за прикметами: якщо зустрінеш у лісі білого зайця, значить, сніг обов’язково випаде ще; а от якщо зайці трапляються сірі, навпаки, тепло не за горами.

Свята

Всесвітній день проти сексуальної експлуатації (відзначається з 2009 року. Громадська організація GIPF – Міжнародна група слів жінок)
Всесвітній день інженерії (річниця заснування Всесвітньої федерації інженерних організацій, WFEO, в 1968 році)
День цікавих фактів про ваше ім'я (безсумнівно, кожне ім'я має багату історію)
Міжнародний день індустрії скрапбукінгу (скрапбукінг або скрепбукінг – вид рукодільного мистецтва, що полягає у виготовленні та оформленні сімейних або особистих фотоальбомів)
Міжнародний день очкарика

Іменини святкують Архип, Богдан, Дмитро, Євген, Макар, Максим, Микита та Федір.