Прокурор області прокоментував ситуацію зі скандальними тарифами

28.02.2019 11:20 Суспільство
Фото: objectiv.tv Фото: objectiv.tv
Невиконання рішення суду щодо призупинення дії нових тарифів в електротранспорті загрожує 5 роками позбавлення волі.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив про хід слідства у справі невиконання рішення суду щодо призупинення дії нових тарифів у міському електротранспорті. Він зазначив, що люди сьогодні вимушені користуватися транспортом за цінами, законність яких під великим питанням.

— Судове рішення є обов'язковим до виконання, — наголосив обласний прокурор під час пленарного засідання сесії обласної ради.

Він зазначив, що прокуратура Харківщини стала ініціатором розслідування за ч. 2 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають позбавлення волі на 5 років.

Також Юрій Данильченко повідомив, що вчора прокуратура отримала висновки територіального управління АКУ. Антимонопольний комітет установив кілька значних порушень порядку формування тарифів. Однак, які саме це порушення, він не сказав, посилаючись на таємницю слідства. В той же час очільник Харківської обласної прокуратури повідомив, що слідство чекає на висновки ще кількох контролюючих органів.

— Папка кримінального провадження постійно зростає, — підкреслив Юрій Данильченко.

Читайте також: 30 мільйонів гривень на житло та ФОК. Як на Красноградщині покращують інфраструктуру