Проєкти для молоді і ветеранів завжди будуть актуальними й успішними - Сергій Чернов

09.09.2020 17:17 Суспільство
У будівлі Земської управи, що в Краснограді, нещодавно були створені комфортні умови для дозвілля молоді й ветеранів. Зробити капремонт і закупити меблі й обладнання вдалося завдяки міні-проектам.

Проекти, спрямовані на ремонт і облаштування приміщень, цього року стали переможцями обласного конкурсу "Разом у майбутнє". Як їх реалізували - перевірив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він відвідав у Краснограді Військово-спортивний клуб «Пересвіт» й Veteran Hub, що розташований у будівлі Земської управи.

Завдяки проєкту «Ветерани завжди в строю» для облаштування приміщення Veteran Hub Красноградської районної організації ветеранів України, придбали меблі, комп’ютерну і побутову техніку. До речі, до районної організації ветеранів входить 48 первинних осередків, що об’єднують майже 5 тисяч ветеранів. Загальний бюджет проєкту склав понад 295 тис грн. З обласного бюджету у якості співфінансування спрямовано 103 тис грн, з міського бюджету - 92,4 тис грн, а ще 10,3 тис грн зібрали конкурсанти.

Приблизно у таку ж суму (майже 300 тис. грн) обійшовся капітальний ремонт спортивного залу клубу «Пересвіт». Тут більше 70 дітей займаються кікбоксингом, козацьким двобоєм та рукопашним боєм. На даний час утеплено 250 квадратних метрів фасаду та завершено капітальний ремонт. Фінансування проєкту забезпечили з обласного бюджету (150 тис грн), міського бюджету (130 тис грн), і коштами конкурсантів (15 тис грн).

Читайте також: Створили умови, тепер чекають на лікаря: на Красноградщині запрацювала нова амбулаторія

- Вітаю красноградську територіальну громаду з тим, що важливі проєкти, які сприяють саме розвитку різних вікових груп громадян, а ми сьогодні бачимо, що презентовано успішні проєкти для ветарнів та молоді, втілились у життя. Вірю, що і в подальшому вже більш масштабні ідеї отримають поштовх і принесуть користь громаді. За дев’ять років дії обласного конкурсу мініпроєктів, Красноградщина реалізувала 100 місцевих ініціатив. Додатково майже 21 млн грн вдалося залучити на поліпшення комфорту у громаді, - наголосив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Мовою цифр" Обласний конкурс «Разом в майбутнє» запроваджено за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у 2009 році. Всього у 2012-2020 роках Красноградщиною на конкурс подано 237 мініпроєктів. Перемогу отримали 100. Загальна сума 20,9 млн гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 10,2 млн грн. В тому числі у 2020 році було подано 23 мініпроєкти, перемогу отримали 14. Загальна сума проєктів–переможців становить 4 млн грн, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 2 млн грн.

Автор: Тамара Кіч