Переселенцям на Харківщині нададуть мільйонну допомогу

28.07.2015 08:55 Суспільство
Фото з соцмережі Фото з соцмережі
«Станція Харків» розростається. Філіали волонтерської організації з’являться в різних містах Харківщини.

«Станція Харків» за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) запускає новий проект «Станція Регіон». Бюджет цього проекту складає понад два мільйони гривень, триватиме 6 місяців та буде направлений на надання підтримки внутрішнім переселенцям, які проживають в області.

Днями відкриються пункти допомоги в Чугуєві, Барвінковому, Куп'янську-Вузловому та Балаклії. В Ізюмі такі пункти вже працюють. Консультаційні центри надаватимуть інформаційні, правові послуги та психологічну підтримку переселенцям.

Крім того, в рамках проекту працюватиме гаряча лінія, яка покриватиме найвіддаленіші райони Харківської області. Також планується створення трьох мобільних груп волонтерів, що надаватимуть правову та психологічну допомогу тим переселенцям, які проживають у віддалених містечках області.

- Одна з цілей проекту – підтримка волонтерських ініціатив в області, самоорганізації переселенців. Два з чотирьох пунктів допомоги вже працюють завдяки зусиллям самих переселенців.Однак, якщо в мегаполісі підтримка місцевої громади відчутна, то в області волонтери зіткнулися із браком уваги з боку мешканців і місцевих органів самоврядування до проблем переселенців. Винятком є Барвінкове, де місцева влада виділила приміщення і всіляко сприяє роботі пункту. Одним із пріоритетів даного проекту є взаємодія з місцевою владою в районах. Ми дуже розраховуємо на спільну роботу, не можна допустити гуманітарну катастрофу, – зазначає керівник проекту «Станція Регіон» Аліса Вєнєвцева.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта