«Пункти незламності» почали працювати і для жителів Харківщини

23.11.2022 11:24 Суспільство
Фото: Кирило Тимошенко Фото: Кирило Тимошенко
На випадок тривалої відсутності електроенергії в Україні було створено «Пункти незламності». Більше 4 тисяч таких пунктів уже підготовлено, у тому числі і в Харківській області.

«Пункти незламності» були створені на випадок, якщо по території України знову відбудуться масовані удари, а постачання електрики в найближчі години не відновиться. Саме тоді і активується робота пунктів.

Кожен з них працюватиме цілодобово і безкоштовно міститиме всі базові послуги: електрику, мобільний зв’язок та Інтернет, тепло, воду, аптечку.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, «Пункти незламності» обов’язково працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, а також при школах, будівлях ДСНС тощо. На сьогоднішній день уже підготовлено більше чотирьох тисяч таких пунктів, а заплановано – ще більше.

На спеціальному сайті – nezlamnist.gov.ua, – на якому розміщено мапу таких пунктів по всій країні, ви зможете знайти найближчий саме до вас. Мапа постійно оновлюється. До того ж на сайті та в усіх «Пунктах незламності» можна буде дізнатись, де працює найближчі АЗС, банківське відділення, аптека або магазин.

Президент зауважив, що місцевій владі було поставлено завдання інформувати населення про наявність таких пунктів. У будівлях органів влади, аптеках, магазинах, поштових відділеннях має бути інформація про те, де людина може знайти підтримку у випадку тривалого відключення світла.

До ініціативи приєднуються й численні представники бізнесу, які також роблять свої бізнес-об’єкти «Пунктами незламності» з генераторами, старлінками, водою та іншим необхідним. На вказаному сайті є форма для представників бізнесу, які бажають долучитися до ініціативи.

«Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, ураховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити. Впевнений: допомагаючи одне одному, всі ми разом зможемо пройти цю зиму», – розповів у своєму зверненні Володимир Зеленський.

Автор: Юлія Гнатченко