Путівки для чорнобильців розподілили. Кому дали та як отримати

15.04.2013 10:57 Суспільство
http://www.turportal.org.ua http://www.turportal.org.ua
Уже є постанова Кабміну щодо оздоровлення чорнобильців.

Кабінет міністрів України затвердив порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідну постанову № 261 від 27 березня розміщено на офіційному сайті уряду.

Згідно з документом, організацією оздоровлення чорнобильців займаються Мінсоцполітики, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Пріоритетним напрямком оздоровлення чорнобильців є їхнє забезпечення санаторно-курортними путівками відповідного профілю лікування. Зокрема, особи 1-й і 3-ї категорії (тільки у випадку, передбаченому пунктом 13 частини 1 статті 22 закону про статус і соцзахист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), особи 2-ї категорії, потерпілі діти - забезпечуються путівками безкоштовно, особи 3-ї категорії (крім випадку, передбаченого пунктом 13, частини 1 статті 22 закону) - путівками з доплатою 30% вартості путівки, особи 4-ї категорії  -путівками з доплатою 400 % вартості путівки.

Термін відпочинку в санаторно-курортному закладі по путівці становить: для постраждалих осіб - 18 днів, для інвалідів з числа потерпілих з хворобами нервової системи - до 45 днів, для потерпілих дітей - від 21 дня до 2-х місяців.

Для вступу на облік для забезпечення путівкою в наступному році постраждала особа або один з батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, подає документи до 15 жовтня поточного року в місцеві структурні підрозділи з питань соцзахисту населення.

У пакет документів, необхідних для подачі заявки на вступ на облік входять: заяву із зазначенням бажаного сезону для відпочинку та оздоровлення, довідка для отримання путівки за формою 070 / о, копія посвідчення постраждалої особи, копія паспорта.

Автор: Администратор сайта