Рекордсмени подорожчання: як змінилися ціни на Харківщині

15.02.2017 19:47 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У січні 2017 року серед лідерів подорожчання на харківських полицях опинилися "молочка", овочі та фрукти.

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс споживчих цін по області за минулий місяць становив 101,0 % (по Україні – 101,1 %).

Поряд з овочами, грибами та картоплею  істотно підскочили у ціні і безалкогольні напої. Любителям фруктів довелося більше платити за банани, яблука та лимони. Їх ціна підвищилася на 3,7 %. Також у минулому місяці підвищилися ціни на молоко - 2,6 %, сир і сир кисломолочний на 3,6 %. Серед кисломолочної групи товарів сильно здорожчало масло вершкове, ціна якого підвищилася на 4,4 %.

Щодо м'яса, то тут стрибок цін спостерігався на фарш і філе куряче, а також свинину та яловичину. Водночас подешевшали морква, апельсини, сухофрукти, буряк. Знизилися ціни на крупи манні, цукор, олію соняшникову, яйця, морепродукти й сало.

Зросли ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби, особливо горілку преміум класу, коньяк та ігристі вина.

Також у минулому місяці на 2,3 % зросли ціни на транспорт, насамперед через подорожчання пального та мастил, проїзду у таксі та у приміському автобусі. З неділі, 12 лютого, проїзд у Харкові подорожчав. Вартість проїзду підняли на всіх маршрутах, на 95 % з них - на 1 грн. Найвища ціна за проїзд в маршрутці тепер - 6,5 грн, а найнижча - 3,25 грн.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта