Ремонт харківської об’їзної: що змінилося за два місяці робіт. Фото

25.05.2021 12:00 Суспільство
Сьогодні дорожники працюють на ділянці траси М-03 Київ — Харків — Довжанський та на під’їзді до аеропорту Харків. Про це 25 травня повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

У березні 2021 року стартували ремонтні роботи на об’їзній дорозі навколо Харкова — на 58 кілометрах за маршрутом Пісочин — П'ятихатки — Рогань — Безлюдівка.

Як повідомили в САД Харківщини, вже відфрезеровано старе зношене покриття на 45,4 км автошляху. А на 26,5 км – влаштовано перший шар асфальтобетонного покриття. Другий вирівнюючий шар з використанням георешітки в асфальтобетоні готовий на 11,9 км об’їзної.

Читайте також: У Харкові біля пішохідних переходів з’являться фігури дітей

Харківська об’їзна складається з відрізків п’яти державних доріг загальною протяжністю 82 км:

◾М-03 Київ — Харків — Довжанський,

◾М-18 Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта,

◾Р-78 Харків — Зміїв — Балаклія — Гороховатка,

◾2 під’їзди до аеропорту «Харків» з боку Довжанського та Києва.

Сьогодні дорожники працюють на ділянці траси М-03 Київ — Харків — Довжанський, яка входить до складу кільцевої. Там на ділянці км 513 — км 514 підрядники влаштовують вирівнюючий шар з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші. На км 491 влаштовують бортовий камень, також на км 486 влаштовують вирівнюючий шар на з’їздах.

На під’їзді до аеропорту «Харків» (на відрізку М-03-03) дорожники влаштовують вирівнюючий шар між Роганським житловим масивом та Філіп Моррісом. Окрім цього, підрядники встановлюють бортовий камінь у межах Роганського жилмасиву та займаються фрезеруванням з’їздів на всій протяжності ділянки.

Паралельно з цим ведуться роботи на додаткових перехідно-швидкісних смугах – видаляються чагарники, встановлюються борти, демонтується старе бар’єрне огородження.