Рибу в області охороняє всього дев’ятеро інспекторів

13.05.2015 14:43 Суспільство
З першого квітня, на всіх водоймах харківської області діє так званий нерестова заборона - дозволяється вилов риби з берега тільки за допомогою однієї поплавковою вудки на людину.

Таке правило буде діяти до 10 червня. Про це «СК» розповів Начальник управління охорони водних біоресурсів Харківській області Віктор Резник. За його словами, з початку сезону нересту минуло вже півтора місяці і за цей час органамии рибоохорони, на водоймах Харківської області, було виявлено 108 браконьєрських порушень. При цьому, начальник управління зауважує, що в штаті рибоохорони, на сьогоднішній день, працює всього дев'ять інспекторів, які, тим не менш, тримають в увазі всю ввірену територію.

- У числі 108 порушень, які були нами виявлені, 74 - грубі порушення, у складі яких фігурує порушник і речові докази - сітка, човен та незаконний вилов. Всього було складено 74 адміністративних матеріали, згідно з якими встановлено, що збиток, нанесений рибному господарству в нерестовий період дорівнює 59 тисячам гривень. Усі матеріали оформлені і відправлені в суд за місцем правопорушень - розповів Віктор Резник.

Джерело: SLK
Автор: Роман Шупенко