Різке погіршення погоди: на Харківщину йде сильний сніг та хуртовина

02.12.2019 16:15 Суспільство
Фото: liter.kz Фото: liter.kz
Такі ускладнені погодні умови метеорологи прогнозують тільки на один день.

У Харківську область поступово приходить справжня зима зі снігом, хуртовиною і ожеледдю. Однак поки без сильних морозів.

— Ми звикли, як то кажуть, до такої стійкої, сухої погоди. Проте вночі і вранці 3 грудня йтиме значний мокрий сніг із налипанням. Також завтра очікуються хуртовини, ожеледь, на дорогах ожеледиця, — розповіла завідуюча сектором метеопрогнозів Харківського регіонального гідрометцентру Євгенія Ляшенко. — Вітер 7-12 м/с, пориви — 15-20 м/с. Удень 3 грудня по області очікується від 3 морозу до 2 тепла, а по місту — близько нуля.

У наступні дні опади значно зменшаться, а на 6-7 грудня їх взагалі не буде.

Якої погоди чекати на Новий рік, Харківський гідрометцентр поки не береться казати. Проте, за словами Євгенії Ляшенко, в найближчі два тижні на Харківщині сильні морози (від 10 градусів морозу і нижче) не передбачаються.

А народний синоптик Леонід Горбань розповів, що до 13 грудня в Україні погода буде мінливою — морози змінюватимуться відлигою. Проте у другій половині останнього місяця року слід очікувати на суцільні морози. За словами Леоніда Горбаня, рясний сніг в Україні очікується 22-24 грудня і 28-30 грудня.

Під Новий рік народний синоптик обіцяє снігову погоду з невеликими морозами -5 ...-4.

Читайте також: Нові гроші з’являться в Україні цього місяця – ФОТО