Робот допомагає вчитися спасати людей чугуївським школярам (Фото, Відео)

15.08.2016 13:10 Суспільство
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Чугуївські школярі навчаються надавати долікарську допомогу на спеціальному роботі. А одна із старшокласниць із зав’язаними очима на швидкість розбирає автомат.

У Чугуєві працює один із найкращих в Україні Центрів допризовної підготовки. У закладі проходять начання старшокласники всіх міських шкіл, «Захист Вітчизни» школярам викладають кадрові офіцери.

Завдяки перемозі в конкурсі міні-грантів «Разом в майбутнє» у Центрі було проведено ремонт й придбано нове обладнання, серед якого й реанімаційний робот-тренажер «Тарас». На ньому школярі навчаються надавати долікарську допомогу: робити серцево-легеневу реанімацію і тощо. Якщо учень щось виконує невірно, на роботі загоряється червона лампочка.

У хлопців навчальний курс в Центрі допризовної підготовки завершується стрільбами на полігоні 92 ОМБ, а у дівчат — практикою в районній лікарні.

Проте й серед дівчат є великі шанувальниці зброї. До таких відноситься й Вероніка Яськова — абсолютна чемпіонка міста з військово-прикладного спорту. Старшокласниця на швидкість із зав’язаними очима розбирає автомат.

Наразі у чугуївському Центрі допризовної підготовки діють три блоки: кабінет підготовки юнаків, кабінет основ медичних знань (там підготовку проходять переважно дівчата), кабінет для відпрацювання тактичних нормативів (збирання й розбирання зброї на час й тощо), також є кабінет викладачів. У планах чугуївської громади відремонтувати й тир.

БІЛЬШЕ СТА ТИСЯЧ ШКОЛЯРІВ ХАРКОВА ПРОЙДУТЬ МЕДОГЛЯДИ В ЦЬОМУ РОЦІ

- Оновлення Центру — дуже важливе питання. Завдяки отриманим тут знанням можна буде врятувати людині життя. Такі навички необхідні не тільки в військовій обстановці, але й в мирному житті, - наголосив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта