Роботу пошти заблокували на Харківщині. На місце виїжджала поліція

12.03.2016 14:29 Суспільство
Фото: bessarabiainform.com Фото: bessarabiainform.com
Ані пенсій, ані газет не змогли сьогодні отримати мешканці села Качалівка, що на Краснокутщині. Поштове відділення заблоковано.

У селі Качалівка поштове відділення працює тричі на тиждень – вівторок, четвер, субота. Сьогодні саме день видачі пенсій. Проте ніхто з місцевих пенсіонерів гроші так і не отримав, бо працівники відділення Укрпошти не змогли потрапити на свої робочі місця. Місцеве відділення зв’язку розташоване в будівлі сільської ради, ключ від вхідних дверей тільки у голови сільської ради Лариси Ніконової. На робочому місці жінка відсутня і на телефонні дзвінки не відповідає.

Працівники пошти на місце пригоди викликали поліцію. Правоохоронці склали протокол.

- В будівлі Качалівської сільської ради начебто проводяться ремонтні роботи даху, - повідомила «СК» провідний інженер поштового зв’язку в Краснокутському районі Алла Грищенко. - Наше почтове відділення в будівлі сільської ради орендує приміщення. Згідно зі ст. 12 Закону України «Про зв’язок» сільрада повинна була надати нам інше приміщення на час проведення ремонтних робіт у будівлі. Проте цього не було зроблено, більше того, про ремонтні роботи Харківську дирекцію Укрпошти повідомили тільки 1 березня, коли згідно із законодавством зробити це повінні були за місяць. 

Кілька днів тому проблемну ситуацію намагалося вирішити керівництво Харківської дирекції. Генеральний директор Олег Мурашов приїжджав у Качалівку, проте голови сільської ради на робочому місці не було, всі телефонні дзвінки поштовиків жінка ігнорувала.

Про проблемну сільську раду влада Краснокутського району знає, відповідні листи Харківська дирекція Укрпошти направляла в райдержадміністрацію, райраду та поліцію. Проте станом на сьогодні питання залишається відкритим. Працівники Качалівського відділення пошти не можуть потрапити на робочі місця, а мешканці села залишаються без пенсій.

Кореспондент «СК» намагався зв’язатися з сільським головою, але всі вхідні дзвінки на мобільний пані Ніконової заблоковано.

Мирослава Кольцова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта