Російські фільми заборонили в Україні

04.06.2015 07:01 Суспільство
Фото: http://rian.com.ua/ Фото: http://rian.com.ua/
Сьогодні, 4 червня, набрав чинності Закон «Про захист інформаційного телерадіопростору України», згідно з яким забороняється показ фільмів і серіалів, що пропагують силові структури Росії.

Даний закон був офіційно опублікований 6 квітня цього року.

Зазначається, що під заборону потрапляють будь-які аудіовізуальні твори, в яких міститься «популяризація, агітація, пропаганда будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил, інших збройних, військових або силових формувань держави-окупанта».

Заборонена також трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора. Зазначена заборона поширюється на фільми незалежно від країни походження, якщо вони вироблені після 1 серпня 1991 року.

Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і окремих дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року.

Телеканали, які порушили заборону, будуть піддаватися штрафам.

За порушення норм закону передбачено накладення адміністративно-господарського штрафу в розмірі 10 мінімальних зарплат за кожний перший випадок такого розповсюдження або демонстрації і в розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожний наступний випадок, - повідомляє сайт Верховної Ради України.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта