СБУ складають «чорні списки» переселенців

24.02.2016 13:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Понад 88 тисячам переселенцям на Харківщині приостановлять виплату соціальної допомоги та пенсій.

СБУ передало в Мінсоцполітики списки «підозрілих» переселенців. Тепер цих людей ретельно перевірятимуть спеціальні комісії. На час перевірки виплати соціальної допомоги та пенсії будуть приостоновлені. Причиною такого кроку стало те, що нібито багато людей отримують свої виплати у незаконний спосіб, залишаючись жити на непідконтрольною Україні території.

- Близько три місяців тому до нас стала надходити інформація от правоохоронних органів про те, що з окуповоної теріторії їздять люди з мешками банківських карток. На Харківщині знімають з них готівку і вже з грошима повертаються на окуповану теріторію, - зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага. - Згідно пастонові уряду держава виділяє пепреселенцям гроші на компенсацію житла. Але правоохоронці наголошували, що частина переселенців не отримують допомогу, ці гроші за них получають зовсім інші люди.

За списками СБУ до призупинення виплат підлягають понад 88 тис. осіб, які зареєстровані як переселенці у Харківській області. До з’ясування обставин вже припинині виплати 15 тис. переселенцям.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта