Сергій Чернов прокоментував результати перевірки Центру екстреної допомоги

28.10.2020 12:22 Суспільство
Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Документів щодо перевірки Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, ініційованої головою Харківської ОДА Олексієм Кучером, у Харківській облраді не отримували.

Про це розповів голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, передає Суспільне. За його словами, крім заяв у соцмережах, він не бачив жодного документа, який би надійшов до Харківської обласної ради щодо цього підприємства, якщо там були якісь перевірки і хто їх робив.

— Я не можу коментувати меседжі в соцмережах, я можу коментувати офіційні документи, — сказав Сергій Чернов.

На його думку, проблемні питання закладів охорони здоров'я, в тому числі Центру, необхідно "аналізувати комплексно".

Читайте також: Вибори на Харківщині: які партії проходять в міську та обласну ради

— Все це необхідно аналізувати комплексно. Чия це проблема? Чи виділили кошти комунальному підприємству своєчасно? Чи були проблеми в проведенні тендерів? З яких причин? З яких причин там не вистачає медперсоналу? Його ж не вистачає не тільки там, а й в інших закладах охорони здоров'я. Говорити про фінансові порушення в комунальному підприємстві можна тоді, коли вони установлені якимось повноважним органом, фахівцями, які мають на це право, тоді розглядати під кутом порушень, — вважає голова облради.

За словами Сергія Чернова, на сьогоднішній день в обласну раду не надійшло жодного документа, які б сьогодні або стверджували, що там є фінансові порушення, або сигналізували, що там є проблеми, які треба перевіряти.

Також він додав, що депутатів облради до перевірки Центру не залучали.

Нагадаємо, раніше голова ХОДА Олексій Кучер повідомив про низку порушень, які виявили в Центрі під час перевірки.