Сергій Чернов розповів, як самоврядовці налагоджуватимуть комунікацію з новою владою

15.05.2019 12:00 Суспільство

14 травня за участю президента Української асоціації районних та обласних рад, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова у Києві відбулося засідання Ради Національного конгресу місцевого самоврядування.

За словами голови Харківської облради, децентралізація принесла багато позитивних результатів та досягнень, які вже відчули жителі громад. Та головне — ця реформа об’єднала всі рівні місцевого самоврядування навколо успішної демократичної країни.

«Не менш важливим є взаємозв’язок та порозуміння з органами державної влади. Зважаючи, що українці обрали нового Президента, а у жовтні відбудуться парламентські вибори, необхідно буде налагоджувати комунікацію й з ними. Тому Конгрес місцевого самоврядування є відповідним майданчиком для виконання такого завдання», — підкреслив президент УАРОР, коментуючи ухвалене рішення провести позачергове пленарне засідання Конгресу 13 грудня.

Крім того, Сергій Чернов додав, що результатом роботи грудневого Конгресу мають стати напрацювання конкретних документів та рішень, що будуть адресовані до центральних органів державної влади задля ефективності реформ.

Нагадаємо, що Конгрес створений у 2010 році з метою представлення єдиного голосу місцевого самоврядування.

Читайте також: На Харківщині понад двадцять сімей отримають гроші на няню

Андрій Соха