Куди подінуться безробітні ДАІшники. Коментар Авакова

05.05.2015 12:26 Суспільство
http://sled.net.ua http://sled.net.ua
Вже восени у Харкові з'явиться абсолютно нова патрульна поліція. Нових правоохоронців відрізнятиме абсолютно інакший підхід до служби, а головне до нуля зведеться хабарництво на дорогах.

Як розповів міністр МВС України Арсен Аваков у ході візиту до Харкова, подавати анкети в патрульну службу може будь-хто, зокрема, правоохоронці, які працюють зараз.

Читайте детально про реформу ДАІ і вимоги до кандидатів до нової патрульної служби

Якщо ж ці співробітники не пройдуть по певним критеріям, наприклад, по віку чи вазі, то у них є шанс знайти роботу на інших посадах управління МВС. Наприклад, стати криміналістом чи дільничним інспектором.

- Це не сигнал що суспільство відторгає таких людей. Це сигнал до того, що треба змінитися і змінити ставлення суспільства до себе. Не треба думати, що ті, кому 36 років, закінчили кар'єру і не мають перспектив. Це означає, що для них ми запропонуємо іншу роботу в інших підрозділах, - пояснив Арсен Аваков.

Як напередодні старту реформи анонсувала замміністра МВС України Ека Згуладзе, правила відбору будуть однаковими для всіх, як для людей з вулиці, так і для досвідчених правоохоронців. Ситуація по кожному міліціонеру, який не пройде відбір, буде розглядатися окремо: "хтось піде на пенсію, хтось може подати документи в іншу структуру в системі МВС, з кимось доведеться попрощатися".

До речі, на одній реформі ДАІ у МВС вирішили не зупинятися. Вже невдовзі українці мають отримати абсолютно модернізовану систему правоохоронних органів і інакший рівень сервісу.

- Сподіваюся, що до кінця року у всіх великих містах країни будуть відкриті нові сервісні центри МВС. Вони замінять собою нинішні МРЕВ з усіма їх складнощами і нюансами. У нових центрах людям надаватимуться послуги реєстрації автомобілів, водійських прав, зброї, отримання довідок про судимість тощо, - пообіцяв глава МВС.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта