Шеф української поліції поставила в приклад турецьких копів

16.07.2016 13:23 Суспільство
Фото: Reuters Фото: Reuters
Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе прокоментувала дії турецьких правоохоронців під час спроби військового перевороту у Туреччині.

- Турецькі поліцейські прийняли перший удар при спробі військового державного перевороту і зазнали перших жертв. Вони захищали конституційний порядок країни, захищали населення, а також охороняли від протестуючих тих солдатів, які здалися. Це і є справжня робота поліцейських, завжди бути вище всього, - зазначила на своїй сторінці в соцмережі Хатія Деканоїдзе.

СКАНДАЛЬНЕ ВІДЕО З ХАРКІВСЬКИМ КОПОМ ПРОКОМЕНТУВАЛА ОЧІЛЬНИЦЯ НАЦПОЛІЦІЇ

Вночі у Туреччині була зроблена спроба військового перевороту. Представники державної влади заявили, що переворот не вдався.

Внаслідок бойових зіткнень в країні загинули 194 людини, з них 41 поліцейський, два солдати, 47 цивільних та 104 людини, яких характеризують як змовників.

В. о. глави Генштабу Туреччини Уміт Дандар повідомив, що ініціаторами перевороту були військовослужбовці зі складу ВПС Туреччини і військової поліції.

За словами прем’єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима, вже затримано близько трьох тисяч військовослужбовців, які брали участь у спробі державного перевороту. Серед заарештованих - п'ять генералів і десятки високопоставлених військових.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав військовий заколот  «спробою повстання проти солідарності і єдності країни». Він зазначив, що влада буде ставитися до організаторів заворушень так само, як до терористів.

Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта