Шість районів Харківщини перевиконали план мобілізації

18.06.2015 08:50 Суспільство
Фото: lnrnews.net Фото: lnrnews.net
Але загалом план по Харківській області виконано менш ніж на половину. Як повідомив під час селекторної наради в ХОДА в. о. військового комісара Харківського обласного выйськкомату Володимир Козак, у військові частини направлено 1255 військовозобов'язаних

Нагадаємо, що раніше заступник військового комісара області Юрій Калгушкін говорив, що Харківщина має мобілізувати більше 2600 військовозобов’язаних.
Також Володимир Козак зазначив, що область надала у розпорядження військових і 18 транспортних засобів, що становить 95 % від плану.

Слід зазначити, що рівень мобілізації в Харкові і деяких містах обласного значення істотно відрізняється від показників більшості районів області.
Так, незадовільно ведеться робота із призову військовозобов'язаних у районах Харкова - планове завдання виконано на 22 %.

А от деякі райони області навіть перевиконали планове завдання. Зокрема, в Коломацькому районі план виконали на 110 %, у Вовчанському - на 107 %, у Дергачівському та Первомайському - на 104 %, у Красноградському та Нововодолазькому — на 103 %. На 100 % мобілізувалися у Кегичівському, Сахновщинському, Печенізькому та Барвінківському районах.
Голова Вовчанської РДА Петро Очередько говорить, що ніяких особливих методів в районі не застосовують – просто відповідально ставляться до роботи.
- Перевиконання плану – це заслуга військового комісара, який добре виконує свої обов’язки. Це вже не перша хвиля мобілізації, і за цей час він знайшов підхід до людей. За це я йому навіть подяку виписав, - розповів Петро Очередько. - Райдержадміністрація, у свою чергу, допомагає організаційно. Ми ведемо роз’яснювальну роботу, друкуємо відповідні матеріали у газеті “Хлібороб”. Зараз ми плануємо перейменувати в місті вулицю на честь нашого земляка, який загинув у АТО, бо хочемо виховувати патріотизм та повагу до військових.
У Коломацькому районі план виконували під час кожної хвилі мобілізації. Тому людські ресурси завершуються, зізнається перший заступник голови Коломацької РДА Ольга Леващук. За її словами, багато чоловіків, що знаходяться на обліку у військкоматі, тільки прописані в районі, а працюють та мешкають у Харкові, Полтаві.

До речі, саме ця проблема гальмує виконання плану в деяких районах Харківщини.
- Ми працюємо над мобілізацією дуже активно та напружено, але поки що виконали план на 85 %, не вистачає набрати 4 чоловіки, - говорить голова Зачепилівської РДА Андрій Конопля. - Але район в нас специфічний: тут немає підприємств та великих організацій, практично всі мешканці працюють у Харкові або Дніпропетровську, тому, щоб знайти людину, співробітникам військкомату інколи потрібно проїхати до 300 км.

Загалом, за інформацією Володимира Козака, райони області виконали план мобілізації на 79 %. Завдання посилити роботу отримали Богодухівський, Краснокутський, Ізюмський та Харківський райони.
Нагадаємо, на Харківщині всерйоз взялися за “ухилянтів”. Тиждень тому Дзержинський районний суд міста засудив 33-річного харків'янина за ухилення від мобілізації до 2 років позбавлення волі за ст. 336 КК України (ухилення від призову з мобілізації).

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта