Шлюб через Інтернет стає реальністю

21.09.2015 07:30 Суспільство
Фото: infonews.org.ua/ Фото: infonews.org.ua/
Тепер через Інтернет можна подати заяви до РАЦСу.

 

Відділи державної реєстрації актів цивільного стану впровадили нову можливість для українців.

Відповідно до наказу Мінюсту України від 9 липня 2015 року 1187/5, «Про запровадження пілотного проекту щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет», відтепер громадяни, на яких поширюється цей пілотний проект, отримають можливість подавати заяву на реєстрацію народження дитини, шлюбу, смерті, зміни прізвища або розлучення через Інтернет, не виходячи з дому.

Для реалізації цих послуг заявники повинні зареєструватися на Веб-порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» за адресою www.dracs.minjust.gov.ua.

Доступ до електронних послуг Веб-порталу здійснюється за допомогою особистого кабінету користувача. Для реєстрації користувача потрібно просто заповнити відповідну форму, у якій обов’язково вказати прізвище, ім’я, по батькові, логін, адресу електронної пошти.

- Відділи державної реєстрації актів цивільного стану розглядають заяви фізичних осіб про державну реєстрацію шлюбу, про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду, про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей, - розповіла головний спеціаліст Жовтневого відділу ДРАЦС Харкова Гюлізар Галстян.

Також розглядаються заяви про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України, про зміну імені, про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, про надання витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян за встановленими зразками та з накладенням електронних цифрових підписів на таких заявах.

Тетяна Лісна

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта