Швидка допомога для громад

05.08.2017 08:15 Суспільство
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
За півроку в Харківській області громади підписали вже п'ять договорів співробітництва. Які десятирічні проблеми «болять» сільським жителям та які задуми реалізовуватимуться найближчим часом на селі, дізнавався кореспондент «СК».

Перші "ластівки"

Першопрохідцем договору співробітництва став Великобурлуцький район. Договір підписали Великобурлуцька селищна рада і п'ять сільських рад, що поблизу, – Підсереднянська, Першогнилицька, Катеринівська, Григорівська, Хатнянська.


На жаль, через відсутність необхідної спеціальної техніки вони не могли поодинці розв'язати проблеми, які їм «боліли» вже не один десяток років – захаращеність стихійними сміттєзвалищами, вивезення твердих побутових відходів, обкошування узбіччя доріг, очищення доріг у зимовий період.

Усі ці проблеми громади вирішили розв'язати, об'єднавши зусилля і домовившись між собою. Вони уклали договір про співробітництво та написали проект. Ініціатор договору, голова Великобурлуцької селищної ради Віктор Терещенок, розповідає, що залучення сторонньої допомоги їх спонукало до укладення договору.

– На сьогодні в нас залишаються проблеми з викошуванням узбіч. Наше комунальне підприємство, що утримує дороги, не в змозі косити їх, тому ми звертаємося до сільгосппідприємств і приватних підприємств по допомогу. У них є спецтехніка. Така ж ситуація і з посипанням узимку дороги, – розповідає Віктор Терещенок.

Очікується, що великобурлуцький проект покращить екологічний стан 28 населених пунктів, у яких проживає близько 11 000 осіб.

Більш детально читайте тут

Аліна Курлович

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта