Сільгоспробітники Харківщини стали отримувати більше грошей

13.11.2015 10:33 Суспільство
Фото: proxy2014.net Фото: proxy2014.net
Про це повідомили в Головному управлінні фіскальної служби області.

Завдяки операції «Урожай-2015», на Харківщині підвищено заробітну плату понад 13 тисячам працівникам сільського господарства.

Податківці розповіли, що операцію «Урожай-2015» було розпочато ще влітку з метою виявлення необлікованих найманих працівників та легалізації заробітної плати.

Повідомляється, що в ході проведення здійснюється перевірка нарахування і сплати земельного податку та орендної плати за землю, також вживаються заходи щодо упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання аграрного сектора.

З початку проведення операції, завдяки спільним заходам територіальних органів ДФС у Харківській області з органами місцевого самоврядування та іншими державними установами регіону, керівники сільгосппідприємств підвищили розмір заробітної плати 13 305 працівникам.

Сума виплаченої заробітної плати збільшена майже на 15 млн гривень, що забезпечило додаткові щомісячні надходження податку на доходи фізичних осіб у сумі 2,3 млн гривень, єдиного соціального внеску – 5,6 млн гривень.

Крім того, аграріями добровільно оформлено трудові відносини з 2 425 найманими працівниками, яким нарахована заробітна плата на загальну суму 4,3 млн гривень. Додаткові надходження в цьому випадку склали: ПДФО – 0,7 млн грн, ЄСВ – 1,3 млн гривень, - повідомили у прес-службі ДФСУ в Харківській області.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта