Синоптики розповіли, коли на Харківщину прийде бабине літо

05.10.2018 16:57 Суспільство
Фото: politeka.net Фото: politeka.net
У найближчі дні стовпчик термометра підніметься до +20.

У кінці минулого місяця народний синоптик Леонід Горбань говорив, що бабиного літа в жовтні в Україні не буде, проте воно все ж прийде, і в Харківську область зокрема. Про це «СК» розповіли в Харківському регіональному гідрометцентрі.

— Трохи змінилася циркуляція атмосфери, і у нас будуть потоки з південного заходу, тобто із Середземномор'я, з країн Балканського півострова. Звідти буде виноситися до нас тепла повітряна маса, і на тлі високого тиску у нас буде тепло і без опадів, — розповідає синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич. — А бабине літо до нас прийде 8 жовтня. Будуть сонячні дні, а денні температури сягатимуть 20 градусів. Поки складно точно сказати на скільки до нас завітало бабине літо, але воно повинно тривати, як мінімум, до 12-13 жовтня.

На найближчу ніч, з 5 на 6 жовтня, синоптики передають 1-6 градусів тепла і заморозки на поверхні ґрунту та місцями в повітрі. Вдень 6 жовтня очікується 14-19 градусів вище нуля. В ніч з 6 на 7 жовтня — +3...+8 та заморозки на поверхні ґрунту та місцями в повітрі. А з 7 по 10 жовтня вдень очікується +15...+ 20. Тепліше буде і вночі — +5...+10. Ці дні також  будуть без опадів.