Скільки днів українці відпочиватимуть у травні

25.04.2021 11:19 Суспільство
Фото: tsn.ua Фото: tsn.ua
У наступному місяці на українців чекає три державні свята, кожне з яких передбачає вихідний – це День праці, Великдень і День Перемоги. Через свята останній місяць весни почнеться довгими, чотириденними, вихідними.

Тож 1 травня українці святкуватимуть День праці та, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, цей день вважається офіційним вихідним.

У 2021 році День праці випадає на суботу, тому вихідний переноситься на найближчий робочий день, тобто понеділок, 3 травня. Цього дня українці не працюватимуть.

Наступного дня після Дня праці, 2 травня, християни в Україні відзначатимуть Великдень, який традиційно святкують у неділю. Тому вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Виходить, що і 4 травня для українців стає неробочим днем. Через кілька днів буде ще одне свято, яке принесе нам довгі вихідні.

Це День Перемоги, який відзначають 9 травня. У цьому році свято випало на неділю, отже, наступний день після нього, 10 травня, автоматично стає неробочим. Тобто українці відпочиватимуть три дні поспіль – з 8 по 10 травня включно.

Загалом виходить, що в травні 2021 року в Україні буде 18 робочих днів і 13 офіційних вихідних (разом зі святами), а саме: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 15, 16, 22, 23, 29 і 30 травня.

Автор: Савелій Мякушко