Скільки коштуватимуть новорічні ялинки в Харківській області

24.11.2020 14:40 Суспільство
Фото: 20 хвилин Фото: 20 хвилин
З грудня у лісництвах Харківської області планують розпочати продаж новорічних ялинок.

Цього року на Харківщині планують реалізувати 21,5 тисячі дерев. Про це "СК" повідомили в Харківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

 Це сосна звичайна, вирощена або на спецплантаціях, або ж зрубані частини дерев під час прорідження лісів,  розповів заступник начальника відділу лісового господарства, лісовідновлення, лісорозведення та використання лісових ресурсів Олексій Шаповалов.

За його словами, продаж ялинок проходитиме на території лісництв та стартуватиме вже в грудні, після погодження з обласною адміністрацією усіх необхідних документів.

У середньому вартість дерев не змінилася і за кожний погонний метр складає 47,6 гривні. Минулого ж року погонний метр дерева коштував 45,5 гривні. Загалом у 2019 році лісництва області продали 14,6 тисячі дерев.

Читайте також: Харківщину засніжило: рятувальники чотири рази витягали машини з кюветів

Також у лісгоспі нагадали, що всі ялинки мають свій індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код.

Дерева мають бути в єдиній системи електронного обліку деревини, де міститься інформація про місце і дату заготівлі, найменування підприємства, що здійснило заготівлю ялинок та його підпорядкованість.

Тому щоб перевірити походження ялинки, треба ввести номер з бирки на сайті open.ukrforest.com. Або ж скористатися програмою для мобільних телефонів yalynka.info.

Якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження дерева.