Спека відступає: коли чекати на похолодання в Харківській області

19.07.2021 11:27 Суспільство
На Харківщину йде свіже повітря зі Скандинавії, завдяки якому на вулиці похолодає. Про це 19 липня повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

За попередніми прогнозами, з 21 липня очікується зміна синоптичного періоду та похолодання. Про це повідомила "Слобідському краю" завідувачка сектора Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко.

– Відбудеться поступове руйнування малорухомого висотного антициклону та встановлення меридіонального характеру циркуляції. Наслідком цього стане надходження свіжої повітряної маси зі Скандинавського півострова, що призведе до зниження нічної та денної температури до комфортних значень, – підтвердила  Євгенія Ляшенко.

Читайте також: На Харківщину повертається спека

Максимальна температура повітря вдень у період з 21 по 24 липня передбачається у межах +23...+28°C, а нічні температури складатимуть +12...+17°C (що в цілому близько до кліматичної норми в липні).

– Похолодання буде супроводжуватися короткочасними дощами в супроводі гроз і шквалів. Проте кількість опадів розподілиться по області досить нерівномірно. Де саме вони відбуватимуться, поки сказати важко, – зауважила Євгенія Ляшенко. – Наступні дві доби (по 20 липня включно) доведеться ще потерпіти спеку з денними температурами в межах +31...+36°C.

Автор: Тамара Кіч