Справа на шість мільйонів: у Новій Водолазі незаконно орендували землю

16.04.2018 10:58 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
У 2014-му Головне управління Держземагентства у Харківській області незаконно надало в оренду 203 га землі на 49 років для ведення фермерського господарства одному з місцевих підприємців.

Так стверджує прокуратура Харківської області і повідомляє, що Первомайська місцева прокуратура передала Нововодолазькому районному суду області позов із вимогою визнати недійсною та скасувати державну реєстрацію договорів оренди земель вартістю понад шість мільйонів гривень і повернути ділянки у власність держави.

За інформацією першого заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури Романа Травкіна, ці 203 га землі сільськогосподарського призначення на території Нововодолазького району у 2014-му ГУ Держземагентства в області незаконно надало в оренду на 49 років для ведення фермерського господарства одному з місцевих підприємців. Ці ділянки фермер отримав в оренду за рахунок земель державної власності.
 
Проте на той час підприємець вже мав фермерське господарство і користувався понад 1000 га сільгоспземель.

«За законом він не мав права отримувати нові ділянки поза межами аукціону», акцентують у прокуратурі.
 
Наразі у справі відкрите провадження та позов знаходиться на розгляді суду.
 
Окрім того, Первомайською місцевою прокуратурою виявлені інші факти незаконного виділення в оренду земельному підприємцю. Тому до суду подано аналогічну позовну заяву на загальну площу 48 га.

Читайте також: Через несплату аліментів харків'янам заборонили виїжджати за кордон