Сучасний спорткомплекс у глухому селі планують побудувати на Харківщині

11.05.2015 11:42 Суспільство
http://izhmama.ru http://izhmama.ru
Вже незабаром у навчально-виховному комплексі в селі Лигівка Сахновщинського району має початися будівництво нового спортивного залу.

Як розповіла директор Лигівського НВК Валентина Перевишко, їх школа була побудована ще 60 років тому, і тоді спортзал за проектом не був передбачений. Всі ці роки уроки фізкультури у дітей проходять або на вулиці, або у коридорах.

- Колись вчителі фізкультури пропагували зайняття на вулиці, але зрозуміло, що це викликає незручності. Взимку уроки проходять у вестибюлі. Ні про які футболи і волейболи у такій ситуації мова йти не може. Єдине, що ми можемо запропонувати дітям, - це настільний теніс, - розповіла Валентина Перевишко.

Збудувати для школи спортзал хотіли вже давно. Ця спроба є вже третьою. Допомогти навчальному закладу бралося місцеве сільськогосподарське підприємство. Навіть була складена проектно-кошторисна документація вартістю у кілька мільйонів гривень, однак на саме будівництво грошей, на жаль, так і не виділили.

Зараз у Лигівському НВК навчається 109 школярів та 25 дошкільнят з п'яти населених пунктів: окрім Лигівки з сіл Надеждине, Олексіївка, Тарасівка, Червоний Степ. Ще вісім років тому школа у Лигівці була найбільш численним навчальним закладом  у районі. Тут навчалися школярі з 16 населених пунктів Сахновщини.

- Зараз постійно йде мова про оптимізацію малокомплектних шкіл. Сусідні з нами школи вже закрили. Тому, можливо, незабаром у нас буде більше учнів, - сказала директор НВК.

8 травня школу відвідали губернатор Ігор Райнін та його заступник Юлія Світлична. Керівники області пообіцяли, що в обласному бюджеті будуть закладені кошти на будівництво спорткомплексу, і протягом двох-трьох років проект повністю реалізують. За задумом спортзал буде окремим приміщенням площею у 600 кв. м, розташованим поблизу школи.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта