Суд зобов'язав харків'янку сплатити штраф у 29 тисяч гривень за жорстоке відео

18.06.2018 17:13 Суспільство
Фото: mediaport.ua Фото: mediaport.ua
Вироком Фрунзенського районного суду 19-річну власницю бультер’єра, яка виклала у мережу відео з убивством кошеняти, зобов’язали сплатити штраф.

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури № 3 Руслана Скуратовича, суд визнав винною дівчину за частиною 2 статті 300 Кримінального кодексу України. 


Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року харків’янка виклала у соціальні мережі відеозапис, на якому собаку породи бультер’єр нацькували на кошеня. Відеоматеріал викликав хвилю обурення у користувачів Інтернету.



Фото: change.org

Пізніше харків’яни організували збір підписів зі зверненням до прокуратури, вимагаючи у рамках закону покарати дівчину. В результаті проведення комп’ютерно-технічних експертиз було встановлено, що відео, яке власниця собаки виклала в мережу Інтернет, містить матеріали, що пропагують насилля та жорстокість. Суд призначив їй покарання у вигляді максимального штрафу, передбаченого санкцією статті, – 5100 гривень. Окрім цього, авторка відео має сплатити 24 тисячі гривень судових витрат, пов’язаних із проведенням експертиз. Наразі вирок суду не набрав чинності, оскільки триває термін апеляційного оскарження. Про це повідомляють у прес-службі Прокуратури Харківської області. 

Сергій Бойко