Свято Масляної відгуляють у Харкові – ПРОГРАМА, ФОТО

28.02.2020 11:55 Суспільство
Фото: slk.kh.ua Фото: slk.kh.ua
Сьогодні, 28 лютого, у Харкові на площі Свободи відкривається масничний ярмарок, а у вихідні пройдуть масові святкування.

У суботу, 29 лютого, концертна програма під назвою «Масляну сім днів гуляємо» проходитиме з 16:00 до 18:00. Програму присвятять масничному понеділку «Зустріч», коли гостей вітають млинцями і оладками, та масничному вівторку «Загравання», коли парубки виглядають наречених, а дівчата – суджених.

У неділю, 1 березня, святкові гуляння триватимуть з 12:00 і до самого вечора. З піснями і танцями артисти розкажуть про середу – найсмачніший день масляного тижня, «розгульний» четвер, п'ятничні вечорниці у тещі і традиційні суботні посиденьки у зовиці. Завершать програму «Прощеною Неділею», або «Цілувальником», коли в останній день Сирного тижня, готуючись до Великого посту, потрібно було йти до родичів і сусідів і просити вибачення за всі провини і заподіяні кривди. 

Читайте також: Цікаві рецепти з млинцями – галета з яблуками та торт із сирним кремом

Також біля головної сцени працюватиме арт-зона, де пройдуть театралізовані інтерактивні перформанси «Поляна казок», «Чарівний ліс», «Крижана країна», «Частування» і «Етті в місті».

Увечері, з 17:45 до 18:00, пройде дефіле персонажів «Масляна сім днів гуляє», після якого відбудеться традиційне спалення опудала Марени й прощання із зимою. 

На площі Свободи вже встановили святкові декорації, сьогодні там має відкритися масничний ярмарок з млинцями та іншими частуваннями. 

Автор: Варвара Барська