Тепер оплачувати парковку в Харкові можна по мобільному телефону

27.07.2016 06:00 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Оплачувати послуги паркування в Харкові тепер можна за безготівковим розрахунком через мобільний телефон.

Оплачувати парковку тепер можна через мобільний телефон

Про це 26 липня повідомив директор КП «Харківпарксервіс» Дмитро Мандриков.

Він зазначив, що оплатити паркування за безготівковим розрахунком можна двома способами. Перший спосіб - за допомогою скретч-карти, яку можна купити в мережі кіосків «Кисет». Потрібно відправити SMS-повідомлення з будь-яким текстом на номер 896, на скретч-карті стерти захисне покриття і відправити код на цей номер наступним чином:

 

Ще один спосіб оплати - за допомогою банківської карти на сайті 896.com.ua, але потрібно попередньо зареєструватися на сайті.

«Якщо людина оплачує послуги паркування таким чином перший раз, то необхідно ввести державний номер автомобіля. Надалі номер вводити не потрібно. Він буде використовуватися автоматично», - підкреслив Дмитро Мандриков.

Він також повідомив, що після відправки повідомлення на номер 896 людини приходить SMS-повідомлення з привітанням і інформацією про те, як саме можна оплатити паркування через мобільний телефон. Після закінчення паркувального сеансу потрібно відправити SMS з текстом «F» на номер 896, після чого автомобіліст отримає підтвердження про закінчення парковки, інформацію про вартість паркувального сеансу і про баланс рахунку. Плата за SMS-повідомлення буде стягуватися відповідно до тарифів оператора мобільного мережі.

За словами Дмитра Мандрикова, біля парковок вже встановлені щити з інформацією про можливості оплати послуги паркування через мобільний телефон. У найближчих планах підприємства - розробити систему оповіщення автомобіліста, яка буде нагадувати йому щогодини, що йде сеанс паркування.

Про аномалії погоди та прогнози на наступний рік розповів харківський вчений 

Директор КП «Харківпарксервіс» зазначив, що разом із системою оплати послуги паркування за безготівковим розрахунком можна оплачувати послугу і готівковими коштами. Співробітники підприємства продовжать роботу на парковках. Крім прийому оплати готівкою, паркувальники контролюватимуть процес оплати через мобільний телефон, просячи автомобіліста показати SMS-повідомлення з підтвердженням такої оплати. Рішення з приводу того, чи перейти повністю на систему оплати паркування за безготівковим розрахунком, буде прийматися, виходячи з результатів початку роботи системи і її популярності серед автомобілістів.

Більш детальну інформацію про систему оплати послуг паркування за допомогою мобільного телефону можна отримати, ознайомившись з ПРЕЗЕНТАЦІЄЮ.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта